Οδηγίες χρήστη

Εδώ, θα βρείτε τις αναλυτικές πληροφορίες για τα ανδρικά και γυναικεία παπούτσια εργασίας μας

Η GRAM RANGE

Παπούτσια ασφαλείας UL1P

Αυτά τα υποδήματα ασφαλείας συμμορφώνονται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (Κανονισμός 2016/425) και πληρούν τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου EN ISO 20345: 2011. Είναι πιστοποιημένο από την CTC France (Κοινοποιημένος Οργανισμός 0075), 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - France.

Τα υποδήματα ασφαλείας κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας συνθετικά και φυσικά υλικά που συμμορφώνονται με τις σχετικές ενότητες του EN ISO 20345: 2011 για απόδοση και ποιότητα.

Τα υποδήματα ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού που μπορεί να προκληθεί από τον χρήστη κατά τη χρήση. Έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και δεν θα αποτρέψει εντελώς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος που υπερβαίνει τα όρια δοκιμής του EN ISO 20345: 2011. Το μέγεθος range είναι 37-48.

Τα υποδήματα προστατεύουν τα δάχτυλα του χρήστη από τον κίνδυνο τραυματισμού από πτώση αντικειμένων και σύνθλιψη όταν φοριούνται σε βιομηχανικά και εμπορικά περιβάλλοντα όπου ενδέχεται να προκύψουν κίνδυνοι με την ακόλουθη προστασία συν, κατά περίπτωση, πρόσθετη προστασία.

Η παρεχόμενη προστασία από κρούσεις είναι 200 ​​Joules.
Η παρεχόμενη προστασία συμπίεσης είναι 15,000 Newton.


Επιπρόσθετη προστασία μπορεί να παρέχεται και αναγνωρίζεται στο προϊόν με τη σήμανση ως εξής:

P - Ενδιάμεση σόλα χάλυβα ή ινών σχεδιασμένη να αντέχει δυνάμεις διάτρησης έως 1100 Newton
C - Ηλεκτρική αντίσταση μικρότερη από 100 kΩ
A - Υλικά και δομή που έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη στατικών φορτίων ηλεκτρικής ενέργειας (αντίσταση range μεταξύ 0,1 και 1000 100 MΩ)
E - Η ικανότητα απορρόφησης ενέργειας στην περιοχή της φτέρνας είναι μεγαλύτερη από / ίση με 20 J
HI - Υποδήματα μονωμένα από τη θερμότητα, σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν τη συσσώρευση θερμοκρασίας (λιγότερο από 22 ° C)
CI - Παπούτσια μονωμένα από το κρύο, σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν τη μείωση της θερμοκρασίας (λιγότερο από 10 ° C)
FO - Αντοχή στα καύσιμα
WRU - Ανθεκτικό στο νερό άνω μέρος
HRO - Ανθεκτικά στη θερμότητα πέλματα (έως 1 λεπτό, χρόνος επαφής στα 300 ° C)

Οι μόνοι κίνδυνοι που καλύπτονται είναι εκείνοι που καθορίζονται από τα σύμβολα που σημειώνονται στα υποδήματα. Τα σύμβολα είναι ειδικά για την προστασία. Οι μεταγενέστερες προσθήκες ενδέχεται να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Είναι σημαντικό τα υποδήματα που επιλέγονται για φθορά να είναι κατάλληλα για την απαιτούμενη προστασία και το περιβάλλον φθοράς. Όταν δεν είναι γνωστό ένα περιβάλλον φθοράς, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται διαβούλευση μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή για να διασφαλιστεί, όπου είναι δυνατόν, η σωστή υποδήματα.

Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση και φθορά από τα υποδήματα, είναι σημαντικό τα υποδήματα να καθαρίζονται τακτικά και να αντιμετωπίζονται με ένα καλό ιδιόκτητο προϊόν καθαρισμού. Μην χρησιμοποιείτε καυστικά καθαριστικά. Όταν τα υποδήματα υπόκεινται σε υγρές συνθήκες, πρέπει, μετά τη χρήση, να αφεθεί να στεγνώσει φυσικά σε δροσερή, ξηρή περιοχή και να μην στεγνώσει με δύναμη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά του άνω υλικού. Όταν φυλάσσεται σε κανονικές συνθήκες (θερμοκρασία και σχετική υγρασία), η ημερομηνία απαξίωσης ενός υποδήματος είναι γενικά περίπου 2 χρόνια. 


Αυτά τα υποδήματα έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς έναντι του EN ISO 20345: 2011 αντίσταση ολίσθησης και ισχύουν τα ακόλουθα σύμβολα σήμανσης:


Σήμανση προϊόντος για ιδιότητες αντοχής σε ολίσθηση Κωδικός σήμανσης
Κεραμικό πλακίδιο με θειικό νάτριο SRA

* Σημείωση: η ολίσθηση ενδέχεται να εξακολουθεί να εμφανίζεται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα


Εάν τα υποδήματα φροντίζονται και φοριούνται στο σωστό περιβάλλον εργασίας και αποθηκεύονται σε ξηρές συνθήκες αερισμού, θα πρέπει να παρέχει καλή ζωή φθοράς, χωρίς πρόωρη αστοχία της εξωτερικής σόλας, της άνω και της άνω ραφής. Η πραγματική διάρκεια ζωής των υποδημάτων εξαρτάται από τον τύπο των υποδημάτων, τις περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τη φθορά, τη μόλυνση και την υποβάθμιση του προϊόντος.


Η σήμανση στα υποδήματα υποδηλώνει ότι τα υποδήματα διαθέτουν άδεια σύμφωνα με τον κανονισμό PPE και έχει ως εξής:


UL1P Άρθρο Αρ.
Μοντέρνα Ευρώπη A/S Το όνομα του κατασκευαστή
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Δανία
Ταχυδρομική διεύθυνση του κατασκευαστή
CE Σήμα CE
EN ISO 20345: 2011 Αριθμός ευρωπαϊκών προτύπων
SB Κατηγορία προστασίας
P Αντοχή στη διείσδυση
E Απορρόφηση ενέργειας της περιοχής του καθίσματος
SRA Τύπος αντίστασης ολίσθησης

Κατηγορίες υποδημάτων ασφαλείας:

SB - Επαγγελματικό παπούτσι ασφαλείας με καπάκια toe σχεδιασμένο να αντέχει δυνάμεις πρόσκρουσης έως 200 J
S1 - Κλειστό πίσω μέρος, αντιστατικές ιδιότητες, τακούνια απορρόφησης κραδασμών, αντίσταση στα καύσιμα
S2 - ως ανθεκτικό στο νερό S1 + (διείσδυση και απορρόφηση)
S3 - ως S2 + Αντοχή στη διείσδυση από αιχμηρά αντικείμενα. Καθαρισμένα πέλματα

Εάν τα υποδήματα καταστραφούν, δεν θα συνεχίσει να παρέχει το καθορισμένο επίπεδο προστασίας και να διασφαλίσει ότι ο φορέας συνεχίζει να λαμβάνει τη μέγιστη προστασία, τα υποδήματα θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.

Η συσκευασία που παρέχεται με τα υποδήματα στο σημείο πώλησης πρέπει να διασφαλίζει ότι τα υποδήματα παραδίδονται στον πελάτη στην ίδια κατάσταση με την αποστολή. Το χαρτοκιβώτιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των υποδημάτων όταν δεν είναι φθαρμένα. Όταν τα υποδήματα σε κουτί είναι αποθηκευμένα, δεν πρέπει να τοποθετούνται βαριά αντικείμενα πάνω του, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στη συσκευασία του και πιθανή ζημιά στα υποδήματα.

Τα υποδήματα παρέχονται με αφαιρούμενη κάλτσα Παρακαλώ σημειώστε ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με το μόνωση στη θέση του. Τα υποδήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με τη μόνωση στη θέση της. Η κάλτσα αντικαθίσταται μόνο από συγκρίσιμη κάλτσα που παρέχεται από τον αρχικό κατασκευαστή υποδημάτων.


Αντοχή στη διείσδυση
Σε αυτό το υπόδημα, χρησιμοποιείται ένθετο ανθεκτικό στη διείσδυση μετάλλων.

Η αντίσταση διείσδυσης αυτού του υποδήματος μετρήθηκε στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα περικομμένο καρφί διαμέτρου 4,5 mm και δύναμη 1100 Ν. Υψηλότερες δυνάμεις ή καρφιά μικρότερης διαμέτρου θα αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διείσδυσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικά προληπτικά μέτρα.

Δύο γενικοί τύποι ανθεκτικών στη διείσδυση ένθετων είναι διαθέσιμοι επί του παρόντος στα υποδήματα PPE. Αυτοί είναι μεταλλικοί τύποι και αυτοί από μη μεταλλικά υλικά. Και οι δύο τύποι πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις για αντοχή στη διείσδυση του προτύπου που σημειώνεται σε αυτό το υπόδημα, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά πρόσθετα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα, όπως τα ακόλουθα:

Μέταλλο: επηρεάζεται λιγότερο από το σχήμα του αιχμηρού αντικειμένου / κινδύνου (δηλ. διάμετρος, γεωμετρία, ευκρίνεια), αλλά λόγω των περιορισμών του τσαγκιού δεν καλύπτει ολόκληρη την κάτω περιοχή του παπουτσιού.

Μη μεταλλικά: μπορεί να είναι ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο και να παρέχει μεγαλύτερη περιοχή κάλυψης σε σύγκριση με το μέταλλο, αλλά η αντίσταση διείσδυσης μπορεί να διαφέρει περισσότερο ανάλογα με το σχήμα του αιχμηρού αντικειμένου / κινδύνου (π.χ. διάμετρος, γεωμετρία, ευκρίνεια)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του ανθεκτικού στη διείσδυση παρεμβύσματος που παρέχεται στα υποδήματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή αναλυτικά σε αυτές τις οδηγίες.


Αντιστατικά υποδήματα

Τα παπούτσια ασφαλείας που αποκτήσατε πρόσφατα είναι αντιστατικά. ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση παρακάτω. Τα αντιστατικά υποδήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ελαχιστοποίηση των ηλεκτροστατικών φορτίων, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο ανάφλεξης με σπινθήρα, για παράδειγμα εύφλεκτων ουσιών και ατμών. Και εάν ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ή ηλεκτροφόρα μέρη δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αντιστατικά υποδήματα δεν μπορούν να εγγυηθούν επαρκή προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας, καθώς εισάγει μόνο αντίσταση μεταξύ ποδιού και δαπέδου. Εάν ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα για την αποφυγή του κινδύνου. Τέτοια μέτρα, καθώς και οι πρόσθετες δοκιμές που αναφέρονται παρακάτω, θα πρέπει να αποτελούν ρουτίνα μέρος του επαγγελματία πρόληψης ατυχημάτωνgramεγώ στο χώρο εργασίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι, για αντιστατικούς σκοπούς, η διαδρομή εκκένωσης μέσω του προϊόντος θα πρέπει κανονικά να έχει ηλεκτρική αντίσταση μικρότερη από 1000MΩανά πάσα στιγμή καθ 'όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του. Τιμή 100 KΩορίζεται ως το χαμηλότερο όριο αντίστασης ενός προϊόντος όταν είναι καινούργιο, προκειμένου να διασφαλιστεί κάποια περιορισμένη προστασία από επικίνδυνο ηλεκτροπληξία ή ανάφλεξη σε περίπτωση που κάποια ηλεκτρική συσκευή γίνει ελαττωματική όταν λειτουργεί σε τάσεις έως 250V. Ωστόσο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα υποδήματα ενδέχεται να παρέχουν ανεπαρκή προστασία και ότι πρέπει να λαμβάνονται ανά πάσα στιγμή πρόσθετες διατάξεις για την προστασία του χρήστη. Η ηλεκτρική αντίσταση αυτού του τύπου υποδημάτων μπορεί να αλλάξει σημαντικά κάμψη, μόλυνση ή υγρασία. Αυτά τα υποδήματα δεν θα εκτελούν την προβλεπόμενη λειτουργία τους εάν φοριούνται σε υγρές συνθήκες. Είναι, επομένως, απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το προϊόν είναι ικανό να εκπληρώσει τη σχεδιαζόμενη λειτουργία του στην εξάλειψη ηλεκτροστατικών φορτίων και επίσης να παρέχει κάποια προστασία καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του. Συνιστάται στον χρήστη να πραγματοποιήσει μια εσωτερική δοκιμή για ηλεκτρική αντίσταση και να τη χρησιμοποιεί σε τακτά και συχνά διαστήματα. Εάν τα υποδήματα φοριούνται σε υγρές συνθήκες όπου το υλικό σόλας μολυνθεί, οι χρήστες πρέπει πάντα να ελέγχουν τις ηλεκτρικές ιδιότητες των υποδημάτων προτού εισέλθουν σε περιοχή κινδύνου. Όταν χρησιμοποιούνται αντιστατικά υποδήματα, η αντίσταση της επιφάνειας του δαπέδου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην ακυρώνει την προστασία που παρέχεται από τα υποδήματα. Κατά τη χρήση, δεν πρέπει να εισάγονται μονωτικά στοιχεία με εξαίρεση τον κανονικό σωλήνα μεταξύ της εσωτερικής σόλας των υποδημάτων και του ποδιού του χρήστη. Εάν τοποθετηθεί οποιοδήποτε ένθετο μεταξύ της εσωτερικής σόλας και του ποδιού, τα συνδυασμένα υποδήματα / ένθετα πρέπει να ελεγχθούν για τις ηλεκτρικές ιδιότητές του. 


Φορέστε τη ζωή

Η διάρκεια ζωής των παπουτσιών δεν είναι ατελείωτη. Η ακριβής ωφέλιμη ζωή του προϊόντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο και τον τόπο χρήσης και φροντίδας. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τα υποδήματα πριν από τη χρήση και να τα αντικαταστήσετε μόλις φαίνεται ακατάλληλα για φθορά. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση του άνω ραψίματος, στη φθορά στο σχέδιο πέλματος εξωτερικής σόλας και στην κατάσταση του δεσμού άνω / εξωτερικής σόλας. Αντικαταστήστε τα παπούτσια έγκαιρα, ειδικά όταν είναι σοβαρά κατεστραμμένα ή φθαρμένα. Με την πάροδο των ετών, οι ιδιότητες του υλικού ενδέχεται να επηρεαστούν δυσμενώς από στοιχεία όπως μικρόβια, υγρασία ή / και θερμοκρασία. Αυτό ισχύει επίσης για τα αχρησιμοποίητα παπούτσια. 


Καθάρισμα

Καθαρίστε τα υποδήματά σας τακτικά χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας θεραπείες καθαρισμού που συνιστώνται ως κατάλληλες για το σκοπό αυτό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καυστικά ή διαβρωτικά καθαριστικά.


Περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Δανία
Τηλ: +45 71994040

Παπούτσια ασφαλείας UL1

Αυτά τα υποδήματα ασφαλείας συμμορφώνονται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (Κανονισμός 2016/425) και πληρούν τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου EN ISO 20345: 2011. Είναι πιστοποιημένο από την CTC France (Κοινοποιημένος Οργανισμός 0075), 4 rue Hermann Frenkel - 69367 Lyon cedex 07 - France.

Τα υποδήματα ασφαλείας κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας συνθετικά και φυσικά υλικά που συμμορφώνονται με τις σχετικές ενότητες του EN ISO 20345: 2011 για απόδοση και ποιότητα.

Τα υποδήματα ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού που μπορεί να προκληθεί από τον χρήστη κατά τη χρήση. Έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και δεν θα αποτρέψει εντελώς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος που υπερβαίνει τα όρια δοκιμής του EN ISO 20345: 2011. Το μέγεθος range είναι 37-48.

Τα υποδήματα προστατεύουν τα δάχτυλα του χρήστη από τον κίνδυνο τραυματισμού από πτώση αντικειμένων και σύνθλιψη όταν φοριούνται σε βιομηχανικά και εμπορικά περιβάλλοντα όπου ενδέχεται να προκύψουν κίνδυνοι με την ακόλουθη προστασία συν, κατά περίπτωση, πρόσθετη προστασία.

Η παρεχόμενη προστασία από κρούσεις είναι 200 ​​Joules.
Η παρεχόμενη προστασία συμπίεσης είναι 15,000 Newton.


Επιπρόσθετη προστασία μπορεί να παρέχεται και αναγνωρίζεται στο προϊόν με τη σήμανση ως εξής:

P - Ενδιάμεση σόλα χάλυβα ή ινών σχεδιασμένη να αντέχει δυνάμεις διάτρησης έως 1100 Newton
C - Ηλεκτρική αντίσταση μικρότερη από 100 kΩ
A - Υλικά και δομή που έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη στατικών φορτίων ηλεκτρικής ενέργειας (αντίσταση range μεταξύ 0,1 και 1000 100 MΩ)
E - Η ικανότητα απορρόφησης ενέργειας στην περιοχή της φτέρνας είναι μεγαλύτερη από / ίση με 20 J
HI - Υποδήματα μονωμένα από τη θερμότητα, σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν τη συσσώρευση θερμοκρασίας (λιγότερο από 22 ° C)
CI - Παπούτσια μονωμένα από το κρύο, σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν τη μείωση της θερμοκρασίας (λιγότερο από 10 ° C)
FO - Αντοχή στα καύσιμα
WRU - Ανθεκτικό στο νερό άνω μέρος
HRO - Ανθεκτικά στη θερμότητα πέλματα (έως 1 λεπτό, χρόνος επαφής στα 300 ° C)

Οι μόνοι κίνδυνοι που καλύπτονται είναι εκείνοι που καθορίζονται από τα σύμβολα που σημειώνονται στα υποδήματα. Τα σύμβολα είναι ειδικά για την προστασία. Οι μεταγενέστερες προσθήκες ενδέχεται να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Είναι σημαντικό τα υποδήματα που επιλέγονται για φθορά να είναι κατάλληλα για την απαιτούμενη προστασία και το περιβάλλον φθοράς. Όταν δεν είναι γνωστό ένα περιβάλλον φθοράς, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται διαβούλευση μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή για να διασφαλιστεί, όπου είναι δυνατόν, η σωστή υποδήματα.

Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση και φθορά από τα υποδήματα, είναι σημαντικό τα υποδήματα να καθαρίζονται τακτικά και να αντιμετωπίζονται με ένα καλό ιδιόκτητο προϊόν καθαρισμού. Μην χρησιμοποιείτε καυστικά καθαριστικά. Όταν τα υποδήματα υπόκεινται σε υγρές συνθήκες, πρέπει, μετά τη χρήση, να αφεθεί να στεγνώσει φυσικά σε δροσερή, ξηρή περιοχή και να μην στεγνώσει με δύναμη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά του άνω υλικού. Όταν φυλάσσεται σε κανονικές συνθήκες (θερμοκρασία και σχετική υγρασία), η ημερομηνία απαξίωσης ενός υποδήματος είναι γενικά περίπου 2 χρόνια. 


Αυτά τα υποδήματα έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς έναντι του EN ISO 20345: 2011 αντίσταση ολίσθησης και ισχύουν τα ακόλουθα σύμβολα σήμανσης:


Σήμανση προϊόντος για ιδιότητες αντοχής σε ολίσθηση Κωδικός σήμανσης
Κεραμικό πλακίδιο με θειικό νάτριο SRA

* Σημείωση: η ολίσθηση ενδέχεται να εξακολουθεί να εμφανίζεται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα


Εάν τα υποδήματα φροντίζονται και φοριούνται στο σωστό περιβάλλον εργασίας και αποθηκεύονται σε ξηρές συνθήκες αερισμού, θα πρέπει να παρέχει καλή ζωή φθοράς, χωρίς πρόωρη αστοχία της εξωτερικής σόλας, της άνω και της άνω ραφής. Η πραγματική διάρκεια ζωής των υποδημάτων εξαρτάται από τον τύπο των υποδημάτων, τις περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τη φθορά, τη μόλυνση και την υποβάθμιση του προϊόντος.


Η σήμανση στα υποδήματα υποδηλώνει ότι τα υποδήματα διαθέτουν άδεια σύμφωνα με τον κανονισμό PPE και έχει ως εξής:


UL1 Άρθρο Αρ.
Μοντέρνα Ευρώπη A/S Το όνομα του κατασκευαστή
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Δανία
Ταχυδρομική διεύθυνση του κατασκευαστή
CE Σήμα CE
EN ISO 20345: 2011 Αριθμός ευρωπαϊκών προτύπων
SB Κατηγορία προστασίας
E Απορρόφηση ενέργειας της περιοχής του καθίσματος
SRA Τύπος αντίστασης ολίσθησης

Κατηγορίες υποδημάτων ασφαλείας:

SB - Επαγγελματικό παπούτσι ασφαλείας με καπάκια toe σχεδιασμένο να αντέχει δυνάμεις πρόσκρουσης έως 200 J
S1 - Κλειστό πίσω μέρος, αντιστατικές ιδιότητες, τακούνια απορρόφησης κραδασμών, αντίσταση στα καύσιμα
S2 - ως ανθεκτικό στο νερό S1 + (διείσδυση και απορρόφηση)
S3 - ως S2 + Αντοχή στη διείσδυση από αιχμηρά αντικείμενα. Καθαρισμένα πέλματα

Εάν τα υποδήματα καταστραφούν, δεν θα συνεχίσει να παρέχει το καθορισμένο επίπεδο προστασίας και να διασφαλίσει ότι ο φορέας συνεχίζει να λαμβάνει τη μέγιστη προστασία, τα υποδήματα θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.

Η συσκευασία που παρέχεται με τα υποδήματα στο σημείο πώλησης πρέπει να διασφαλίζει ότι τα υποδήματα παραδίδονται στον πελάτη στην ίδια κατάσταση με την αποστολή. Το χαρτοκιβώτιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των υποδημάτων όταν δεν είναι φθαρμένα. Όταν τα υποδήματα σε κουτί είναι αποθηκευμένα, δεν πρέπει να τοποθετούνται βαριά αντικείμενα πάνω του, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στη συσκευασία του και πιθανή ζημιά στα υποδήματα.

Τα υποδήματα παρέχονται με αφαιρούμενη κάλτσα Παρακαλώ σημειώστε ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με το μόνωση στη θέση του. Τα υποδήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με τη μόνωση στη θέση της. Η κάλτσα αντικαθίσταται μόνο από συγκρίσιμη κάλτσα που παρέχεται από τον αρχικό κατασκευαστή υποδημάτων.


Αντιστατικά υποδήματα

Τα παπούτσια ασφαλείας που αποκτήσατε πρόσφατα είναι αντιστατικά. ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση παρακάτω. Τα αντιστατικά υποδήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ελαχιστοποίηση των ηλεκτροστατικών φορτίων, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο ανάφλεξης με σπινθήρα, για παράδειγμα εύφλεκτων ουσιών και ατμών. Και εάν ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ή ηλεκτροφόρα μέρη δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αντιστατικά υποδήματα δεν μπορούν να εγγυηθούν επαρκή προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας, καθώς εισάγει μόνο αντίσταση μεταξύ ποδιού και δαπέδου. Εάν ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα για την αποφυγή του κινδύνου. Τέτοια μέτρα, καθώς και οι πρόσθετες δοκιμές που αναφέρονται παρακάτω, θα πρέπει να αποτελούν ρουτίνα μέρος του επαγγελματία πρόληψης ατυχημάτωνgramεγώ στο χώρο εργασίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι, για αντιστατικούς σκοπούς, η διαδρομή εκκένωσης μέσω του προϊόντος θα πρέπει κανονικά να έχει ηλεκτρική αντίσταση μικρότερη από 1000MΩανά πάσα στιγμή καθ 'όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του. Τιμή 100 KΩορίζεται ως το χαμηλότερο όριο αντίστασης ενός προϊόντος όταν είναι καινούργιο, προκειμένου να διασφαλιστεί κάποια περιορισμένη προστασία από επικίνδυνο ηλεκτροπληξία ή ανάφλεξη σε περίπτωση που κάποια ηλεκτρική συσκευή γίνει ελαττωματική όταν λειτουργεί σε τάσεις έως 250V. Ωστόσο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα υποδήματα ενδέχεται να παρέχουν ανεπαρκή προστασία και ότι πρέπει να λαμβάνονται ανά πάσα στιγμή πρόσθετες διατάξεις για την προστασία του χρήστη. Η ηλεκτρική αντίσταση αυτού του τύπου υποδημάτων μπορεί να αλλάξει σημαντικά κάμψη, μόλυνση ή υγρασία. Αυτά τα υποδήματα δεν θα εκτελούν την προβλεπόμενη λειτουργία τους εάν φοριούνται σε υγρές συνθήκες. Είναι, επομένως, απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το προϊόν είναι ικανό να εκπληρώσει τη σχεδιαζόμενη λειτουργία του στην εξάλειψη ηλεκτροστατικών φορτίων και επίσης να παρέχει κάποια προστασία καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του. Συνιστάται στον χρήστη να πραγματοποιήσει μια εσωτερική δοκιμή για ηλεκτρική αντίσταση και να τη χρησιμοποιεί σε τακτά και συχνά διαστήματα. Εάν τα υποδήματα φοριούνται σε υγρές συνθήκες όπου το υλικό σόλας μολυνθεί, οι χρήστες πρέπει πάντα να ελέγχουν τις ηλεκτρικές ιδιότητες των υποδημάτων προτού εισέλθουν σε περιοχή κινδύνου. Όταν χρησιμοποιούνται αντιστατικά υποδήματα, η αντίσταση της επιφάνειας του δαπέδου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην ακυρώνει την προστασία που παρέχεται από τα υποδήματα. Κατά τη χρήση, δεν πρέπει να εισάγονται μονωτικά στοιχεία με εξαίρεση τον κανονικό σωλήνα μεταξύ της εσωτερικής σόλας των υποδημάτων και του ποδιού του χρήστη. Εάν τοποθετηθεί οποιοδήποτε ένθετο μεταξύ της εσωτερικής σόλας και του ποδιού, τα συνδυασμένα υποδήματα / ένθετα πρέπει να ελεγχθούν για τις ηλεκτρικές ιδιότητές του. 


Φορέστε τη ζωή

Η διάρκεια ζωής των παπουτσιών δεν είναι ατελείωτη. Η ακριβής ωφέλιμη ζωή του προϊόντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο και τον τόπο χρήσης και φροντίδας. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τα υποδήματα πριν από τη χρήση και να τα αντικαταστήσετε μόλις φαίνεται ακατάλληλα για φθορά. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση του άνω ραψίματος, στη φθορά στο σχέδιο πέλματος εξωτερικής σόλας και στην κατάσταση του δεσμού άνω / εξωτερικής σόλας. Αντικαταστήστε τα παπούτσια έγκαιρα, ειδικά όταν είναι σοβαρά κατεστραμμένα ή φθαρμένα. Με την πάροδο των ετών, οι ιδιότητες του υλικού ενδέχεται να επηρεαστούν δυσμενώς από στοιχεία όπως μικρόβια, υγρασία ή / και θερμοκρασία. Αυτό ισχύει επίσης για τα αχρησιμοποίητα παπούτσια. 


Καθάρισμα

Καθαρίστε τα υποδήματά σας τακτικά χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας θεραπείες καθαρισμού που συνιστώνται ως κατάλληλες για το σκοπό αυτό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καυστικά ή διαβρωτικά καθαριστικά.


Περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Δανία
Τηλ: +45 71994040

Ο ΤΥΠΟΣ RANGE

FM1 παπούτσια ασφαλείας

Αυτά τα υποδήματα ασφαλείας συμμορφώνονται με τον κανονισμό για τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (Κανονισμός 2016/425) και πληρούν τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου EN ISO 20345: 2011. Είναι πιστοποιημένο από τη SGS FIMKO Ltd Finland (Κοινοποιημένος Οργανισμός 0098), PO Box 30 (Särkiniementie 3), 00211 Ελσίνκι, Φινλανδία.

Τα υποδήματα ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο τραυματισμού που μπορεί να προκληθεί από τον χρήστη κατά τη χρήση. Έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και δεν θα αποτρέψει εντελώς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος που υπερβαίνει τα όρια δοκιμής του EN ISO 20345: 2011. Το μέγεθος range είναι 39-47.

Τα υποδήματα προστατεύουν τα δάχτυλα του χρήστη από τον κίνδυνο τραυματισμού από πτώση αντικειμένων και σύνθλιψη όταν φοριούνται σε βιομηχανικά και εμπορικά περιβάλλοντα όπου ενδέχεται να προκύψουν κίνδυνοι με την ακόλουθη προστασία συν, κατά περίπτωση, πρόσθετη προστασία.

Η παρεχόμενη προστασία από κρούσεις είναι 200 ​​Joules.
Η παρεχόμενη προστασία συμπίεσης είναι 15,000 Newton.


Επιπρόσθετη προστασία μπορεί να παρέχεται και αναγνωρίζεται στο προϊόν με τη σήμανση ως εξής:

P - Ενδιάμεση σόλα χάλυβα ή ινών σχεδιασμένη να αντέχει δυνάμεις διάτρησης έως 1100 Newton
C - Ηλεκτρική αντίσταση μικρότερη από 100 kΩ
A - Υλικά και δομή που έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη στατικών φορτίων ηλεκτρικής ενέργειας (αντίσταση range μεταξύ 0,1 και 1000 100 MΩ)
E - Η ικανότητα απορρόφησης ενέργειας στην περιοχή της φτέρνας είναι μεγαλύτερη από / ίση με 20 J
HI - Υποδήματα μονωμένα από τη θερμότητα, σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν τη συσσώρευση θερμοκρασίας (λιγότερο από 22 ° C)
CI - Παπούτσια μονωμένα από το κρύο, σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν τη μείωση της θερμοκρασίας (λιγότερο από 10 ° C)
FO - Αντοχή στα καύσιμα
WRU - Ανθεκτικό στο νερό άνω μέρος
HRO - Ανθεκτικά στη θερμότητα πέλματα (έως 1 λεπτό, χρόνος επαφής στα 300 ° C)

Οι μόνοι κίνδυνοι που καλύπτονται είναι εκείνοι που καθορίζονται από τα σύμβολα που σημειώνονται στα υποδήματα. Τα σύμβολα είναι ειδικά για την προστασία. Οι μεταγενέστερες προσθήκες ενδέχεται να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Είναι σημαντικό τα υποδήματα που επιλέγονται για φθορά να είναι κατάλληλα για την απαιτούμενη προστασία και το περιβάλλον φθοράς. Όταν δεν είναι γνωστό ένα περιβάλλον φθοράς, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται διαβούλευση μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή για να διασφαλιστεί, όπου είναι δυνατόν, η σωστή υποδήματα.

Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξυπηρέτηση και φθορά από τα υποδήματα, είναι σημαντικό τα υποδήματα να καθαρίζονται τακτικά και να αντιμετωπίζονται με ένα καλό ιδιόκτητο προϊόν καθαρισμού. Μην χρησιμοποιείτε καυστικά καθαριστικά. Όταν τα υποδήματα υπόκεινται σε υγρές συνθήκες, πρέπει, μετά τη χρήση, να αφεθεί να στεγνώσει φυσικά σε δροσερή, ξηρή περιοχή και να μην στεγνώσει με δύναμη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά του άνω υλικού. Όταν φυλάσσεται σε κανονικές συνθήκες (θερμοκρασία και σχετική υγρασία), η ημερομηνία απαξίωσης ενός υποδήματος είναι γενικά περίπου 2 χρόνια. 


Αυτά τα υποδήματα έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς έναντι του EN ISO 20345: 2011 αντίσταση ολίσθησης και ισχύουν τα ακόλουθα σύμβολα σήμανσης:


Σήμανση προϊόντος για ιδιότητες αντοχής σε ολίσθηση Κωδικός σήμανσης
Αντιολισθητικό τόσο σε κεραμικά πλακίδια όσο και σε ατσάλινο δάπεδο SRC

* Σημείωση: η ολίσθηση ενδέχεται να εξακολουθεί να εμφανίζεται σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα


Εάν τα υποδήματα φροντίζονται και φοριούνται στο σωστό περιβάλλον εργασίας και αποθηκεύονται σε ξηρές συνθήκες αερισμού, θα πρέπει να παρέχει καλή ζωή φθοράς, χωρίς πρόωρη αστοχία της εξωτερικής σόλας, της άνω και της άνω ραφής. Η πραγματική διάρκεια ζωής των υποδημάτων εξαρτάται από τον τύπο των υποδημάτων, τις περιβαλλοντικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τη φθορά, τη μόλυνση και την υποβάθμιση του προϊόντος.


Η σήμανση στα υποδήματα υποδηλώνει ότι τα υποδήματα διαθέτουν άδεια σύμφωνα με τον κανονισμό PPE και έχει ως εξής:


FM1 Άρθρο Αρ.
Airtox Industries A/S Το όνομα του κατασκευαστή
Kongevejen 155
DK-2830 Virum, Δανία
Ταχυδρομική διεύθυνση του κατασκευαστή
CE Σήμα CE
EN ISO 20345: 2011 Αριθμός ευρωπαϊκών προτύπων
S1 Κατηγορία προστασίας
P Αντοχή στη διείσδυση
HRO Ανθεκτική στη θερμότητα σόλα
SRC Τύπος αντίστασης ολίσθησης

Κατηγορίες υποδημάτων ασφαλείας:

SB - Επαγγελματικό παπούτσι ασφαλείας με καπάκια toe σχεδιασμένο να αντέχει δυνάμεις πρόσκρουσης έως 200 J
S1 - Κλειστό πίσω μέρος, αντιστατικές ιδιότητες, τακούνια απορρόφησης κραδασμών, αντίσταση στα καύσιμα
S2 - ως ανθεκτικό στο νερό S1 + (διείσδυση και απορρόφηση)
S3 - ως S2 + Αντοχή στη διείσδυση από αιχμηρά αντικείμενα. Καθαρισμένα πέλματα

Εάν τα υποδήματα καταστραφούν, δεν θα συνεχίσει να παρέχει το καθορισμένο επίπεδο προστασίας και να διασφαλίσει ότι ο φορέας συνεχίζει να λαμβάνει τη μέγιστη προστασία, τα υποδήματα θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.

Η συσκευασία που παρέχεται με τα υποδήματα στο σημείο πώλησης πρέπει να διασφαλίζει ότι τα υποδήματα παραδίδονται στον πελάτη στην ίδια κατάσταση με την αποστολή. Το χαρτοκιβώτιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των υποδημάτων όταν δεν είναι φθαρμένα. Όταν τα υποδήματα σε κουτί είναι αποθηκευμένα, δεν πρέπει να τοποθετούνται βαριά αντικείμενα πάνω του, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στη συσκευασία του και πιθανή ζημιά στα υποδήματα.

Τα υποδήματα παρέχονται με αφαιρούμενη κάλτσα Παρακαλώ σημειώστε ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε με το μόνωση στη θέση του. Τα υποδήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με τη μόνωση στη θέση της. Η κάλτσα αντικαθίσταται μόνο από συγκρίσιμη κάλτσα που παρέχεται από τον αρχικό κατασκευαστή υποδημάτων.


Αντοχή στη διείσδυση
Σε αυτό το υπόδημα, χρησιμοποιείται ένθετο ανθεκτικό στη διείσδυση μετάλλων.

Η αντίσταση διείσδυσης αυτού του υποδήματος μετρήθηκε στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας ένα περικομμένο καρφί διαμέτρου 4,5 mm και δύναμη 1100 Ν. Υψηλότερες δυνάμεις ή καρφιά μικρότερης διαμέτρου θα αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διείσδυσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικά προληπτικά μέτρα.

Δύο γενικοί τύποι ανθεκτικών στη διείσδυση ένθετων είναι διαθέσιμοι επί του παρόντος στα υποδήματα PPE. Αυτοί είναι μεταλλικοί τύποι και αυτοί από μη μεταλλικά υλικά. Και οι δύο τύποι πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις για αντοχή στη διείσδυση του προτύπου που σημειώνεται σε αυτό το υπόδημα, αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά πρόσθετα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα, όπως τα ακόλουθα:

Μέταλλο: επηρεάζεται λιγότερο από το σχήμα του αιχμηρού αντικειμένου / κινδύνου (δηλ. διάμετρος, γεωμετρία, ευκρίνεια), αλλά λόγω των περιορισμών του τσαγκιού δεν καλύπτει ολόκληρη την κάτω περιοχή του παπουτσιού.

Μη μεταλλικά: μπορεί να είναι ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο και να παρέχει μεγαλύτερη περιοχή κάλυψης σε σύγκριση με το μέταλλο, αλλά η αντίσταση διείσδυσης μπορεί να διαφέρει περισσότερο ανάλογα με το σχήμα του αιχμηρού αντικειμένου / κινδύνου (π.χ. διάμετρος, γεωμετρία, ευκρίνεια)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του ανθεκτικού στη διείσδυση παρεμβύσματος που παρέχεται στα υποδήματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή αναλυτικά σε αυτές τις οδηγίες.


Αντιστατικά υποδήματα

Τα παπούτσια ασφαλείας που αποκτήσατε πρόσφατα είναι αντιστατικά. ακολουθεί μια σύντομη εξήγηση παρακάτω. Τα αντιστατικά υποδήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ελαχιστοποίηση των ηλεκτροστατικών φορτίων, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο ανάφλεξης με σπινθήρα, για παράδειγμα εύφλεκτων ουσιών και ατμών. Και εάν ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ή ηλεκτροφόρα μέρη δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αντιστατικά υποδήματα δεν μπορούν να εγγυηθούν επαρκή προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας, καθώς εισάγει μόνο αντίσταση μεταξύ ποδιού και δαπέδου. Εάν ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, είναι απαραίτητα πρόσθετα μέτρα για την αποφυγή του κινδύνου. Τέτοια μέτρα, καθώς και οι πρόσθετες δοκιμές που αναφέρονται παρακάτω, θα πρέπει να αποτελούν ρουτίνα μέρος του επαγγελματία πρόληψης ατυχημάτωνgramεγώ στο χώρο εργασίας. Η εμπειρία έχει δείξει ότι, για αντιστατικούς σκοπούς, η διαδρομή εκκένωσης μέσω του προϊόντος θα πρέπει κανονικά να έχει ηλεκτρική αντίσταση μικρότερη από 1000MΩανά πάσα στιγμή καθ 'όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του. Τιμή 100 KΩορίζεται ως το χαμηλότερο όριο αντίστασης ενός προϊόντος όταν είναι καινούργιο, προκειμένου να διασφαλιστεί κάποια περιορισμένη προστασία από επικίνδυνο ηλεκτροπληξία ή ανάφλεξη σε περίπτωση που κάποια ηλεκτρική συσκευή γίνει ελαττωματική όταν λειτουργεί σε τάσεις έως 250V. Ωστόσο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα υποδήματα ενδέχεται να παρέχουν ανεπαρκή προστασία και ότι πρέπει να λαμβάνονται ανά πάσα στιγμή πρόσθετες διατάξεις για την προστασία του χρήστη. Η ηλεκτρική αντίσταση αυτού του τύπου υποδημάτων μπορεί να αλλάξει σημαντικά κάμψη, μόλυνση ή υγρασία. Αυτά τα υποδήματα δεν θα εκτελούν την προβλεπόμενη λειτουργία τους εάν φοριούνται σε υγρές συνθήκες. Είναι, επομένως, απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το προϊόν είναι ικανό να εκπληρώσει τη σχεδιαζόμενη λειτουργία του στην εξάλειψη ηλεκτροστατικών φορτίων και επίσης να παρέχει κάποια προστασία καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του. Συνιστάται στον χρήστη να πραγματοποιήσει μια εσωτερική δοκιμή για ηλεκτρική αντίσταση και να τη χρησιμοποιεί σε τακτά και συχνά διαστήματα. Εάν τα υποδήματα φοριούνται σε υγρές συνθήκες όπου το υλικό σόλας μολυνθεί, οι χρήστες πρέπει πάντα να ελέγχουν τις ηλεκτρικές ιδιότητες των υποδημάτων προτού εισέλθουν σε περιοχή κινδύνου. Όταν χρησιμοποιούνται αντιστατικά υποδήματα, η αντίσταση της επιφάνειας του δαπέδου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην ακυρώνει την προστασία που παρέχεται από τα υποδήματα. Κατά τη χρήση, δεν πρέπει να εισάγονται μονωτικά στοιχεία με εξαίρεση τον κανονικό σωλήνα μεταξύ της εσωτερικής σόλας των υποδημάτων και του ποδιού του χρήστη. Εάν τοποθετηθεί οποιοδήποτε ένθετο μεταξύ της εσωτερικής σόλας και του ποδιού, τα συνδυασμένα υποδήματα / ένθετα πρέπει να ελεγχθούν για τις ηλεκτρικές ιδιότητές του. 


Φορέστε τη ζωή

Η διάρκεια ζωής των παπουτσιών δεν είναι ατελείωτη. Η ακριβής ωφέλιμη ζωή του προϊόντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο και τον τόπο χρήσης και φροντίδας. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τα υποδήματα πριν από τη χρήση και να τα αντικαταστήσετε μόλις φαίνεται ακατάλληλα για φθορά. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση του άνω ραψίματος, στη φθορά στο σχέδιο πέλματος εξωτερικής σόλας και στην κατάσταση του δεσμού άνω / εξωτερικής σόλας. Αντικαταστήστε τα παπούτσια έγκαιρα, ειδικά όταν είναι σοβαρά κατεστραμμένα ή φθαρμένα. Με την πάροδο των ετών, οι ιδιότητες του υλικού ενδέχεται να επηρεαστούν δυσμενώς από στοιχεία όπως μικρόβια, υγρασία ή / και θερμοκρασία. Αυτό ισχύει επίσης για τα αχρησιμοποίητα παπούτσια. 


Καθάρισμα

Καθαρίστε τα υποδήματά σας τακτικά χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας θεραπείες καθαρισμού που συνιστώνται ως κατάλληλες για το σκοπό αυτό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καυστικά ή διαβρωτικά καθαριστικά.


Περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Airtox Industries A/S
Kongevejen 155, DK-2830 Virum, Δανία
Τηλ: +45 71994040